عکاسی عروسی با کیفیت
آوریل 13, 2016
 فیلمبرداری عروسی و مجالس دیگر
آوریل 20, 2016

ساختار دوربین فیلم برداری عروسی

شرط اول توفیق در انجام عکاسی و فیلمبرداری عروسی، شناخت کار و و وسایل مورد نیاز برای آن است. در مدت 160 سالی که از اختراع عکاسی عروسی می گذرد، ساختمان دوربین پیوسته در تغییر و تحول و تکامل بوده است. مخصوصا در سالهای اخیر، با سرعتی که روند اختراعات به خود گرفته، این تغییرات تیز سریعتر انجام می گیرد. کارخانه های متعددی دوربین های بسیار متنوعی عرضه می دارند که تعداد آن ها دائماً روبه افزایش است. اما با وجود چنین تنوعی، در حقیقت اختلاف مهمی در میان دوربین ها نیست و اساس ساختمان آن ها یکی است، که اینک به توصیف آن می پردازیم، با آتلیه عروس پوپک همراه باشید.

جعبه تاریک

جعبه تاریک محفظه ای است که یک طرف آن سوراخ ریزی دارد که نور را به داخل جعبه هدایت می کند. شعاعهای نور وقتی به دیواره انتهای جعبه که روی روبروی سوراخ است می تابند تصویر معکوس تشکیل می دهند.

عدسی

اگر سوراخ جعبه تاریک ریز باشد، تصویر پدید آمده با دوربین راه خواهد یافت و پیش از اینکه امکان گرفتن عکس باشد فیلم را سیاه خواهد کرد. این وسیله که مسدود کننده خوانده می شود و ما بعدا توضیح بیشتری درباره آن خواهیم دید، به وسیله تکمه ای به حرکت در می آید که آن را تکمه عکسبرداری می نامیم.

دیافراگم

علاوه بر پرده مسدود کننده برای کنترل مقدار نوری که از عدسی می گذرد، پرده دیگری با نام دیافراگم که از تیغه های نازک فلزی ساخته شده و مانند مردمک چشم کوچک و بزرگ یا تنگ و گشاد می گردد. با این عمل نور کمتر یا بیشتری به داخل دوربین راه می یابد. به خاطر داشته باشید که وظیفه دیافراگم کنترل مقدار نور نیست. نتایج مهمتری از عمل دیافراگم گرفته می شود.

وسیله میزانسازی تصویر

اگر توجه کرده باشید، وقتی به نقطه ای نگاه می کنید فقط آن نقطه را واضح می بینید و ان چه در فاصله های نزدیکتر و دورتر است ناواضح و شبح گره به نظر می رسد. برای واضح دیدن هر یک از این نقطه ها، عدسی چشم تغییر حالت می دهد تا با فاصله جدید انطباق پیدا کند و نسبت به آن تنظیم شود.

در دوربین عکاسی نیز چنین وضعی وجود دارد و برای هر فاصله ای باید تنظیمی به عمل آورد تا تصویری واضح و دقیق به دست آید. این عمل با پس و پیش رفتن عدسی و تغییر فاصله آن نسبت به سطح تصویر (سطح فیلم) انجام می گیرد. با وجود این بعضی از دوربین ها که وسیله تنظیم فاصله ندارند (مانند دوربین های ساده) طوری از قبل تنظیم شده اند که تصویر اشیا را از فاصله 2 متری، با بی نهایت به طور واضح می گیرند. باید توجه داشت که با این دوربین ها از فاصله نزدیکتر از 2 متر عکس گرفته نشود.

پنجره دید یا منظره یاب

برای اینکه معلوم شود چه مقدار از فضای نامحدود در داخل میدان دید عدسی واقع شده است و عکس آن گرفته می شود، پنجره ای در دوربین وجود دارد که آن را پنجره دید یا ویژور می گویند.

اجزا دوربین از کوچک تا بزرگ، در اساس همین است و عمل و نتایج هر کدام نیز یکسان می باشد. اما باید توجه داشت که طرز به کار انداختن همین وسیله های مشابه در دوربین های مختلف تفاوت هایی دارد و به علت ظرافت و دقت فراوانی که در ساختمان دوربین ها به کار می رود، کوچکترین بی توجهی ممکن است ضایعات سنگینی به بار آورد. مخصوصاً در دوربین های دقیق و گران قیمت عکاسی عروسی، که ساختمان آن ها پیچیده تر است، این احتمال بیشتر وجود دارد.

به همین دلیل بیش از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای دوربین و آشنایی کافی با طرز عمل آن دست به کار عکاسی به ویژه عکاسی عروسی نشوید. همچنین برای گرفتن بهترین نتیجه باید امکانات هر دستگاه عکاسی عروسی را کاملاً فرا بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *